TERAPIA PRIN MÂNCARE: Farse...alimentare

sursa:Twitter
În fiecare zi suntem inundați cu informații "prețioase" despre alimente, informații dintre care multe se dovedesc a fi neadevăruri. 
Coldiretti (Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti), principala asociație a lucrătorilor agricoli din Italia și lider european de sector, a indicat o serie de fake news (știri false) despre hrana noastră cea de toate zilele.
Carnea ne face rău
Nu există până în prezent niciun studiu privind consumul de carne ca factor dăunător sănătății. Dimpotrivă, este necesar pentru o dietă completă. Carnea poate fi eliminată numai prin înlocuirea acesteia cu alte produse de origine animală (ouă, lapte și derivați) și, în unele cazuri, administrarea de suplimente cu vitamine și minerale. 
Fără brânzeturi pentru persoanele cu intoleranță la lactoză

Nu este adevărat că trebuie să renunțați la lactoză dacă aveți acest tip de intoleranță alimentară. Pur și simplu alegeți un anumit tip de brânză având în vedere că tratarea prelungită a multor brânzeturi duce la dispariția lactozelor sau, în orice caz, la scăderea lor radicală. Puteți mânca, de exemplu, Emmenthal, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, pecorino condimentat și provola afumată. Și chiar laptele, până la 125 ml pe zi, poate fi ingerat fără probleme de intoleranța la lactoză.

Kamut - cerealele faraonilor
Când a apărut, mulți s-au întrebat care este originea acestui misterios ingredient utilizat în pâine, paste făinoase și alte aluaturi dospite. Din necunoaștere a luat naștere legenda grâului faraonilor. În realitate, Kamut este o marcă privată, înregistrată în Statele Unite, sub care este comercializat grâul din soiul Khorasan, produs și în Italia. Nimic legat de Egipt și civilizația faraonilor! 
Caracteristicile prezente în acest produs pot fi găsite și în alac (farro) sau în anumite tipuri de grâu dur italian.
Zahărul din trestie nu îngrășă
De câte ori în vreo cafenea nu ne-am gândit că ar fi mai bine să alegem pachețelul cu zahăr brun deoarece este mai puțin caloric? De foarte multe ori. Potrivit Coldiretti, nu este chiar adevărat. Zahărul din trestie are aceleași caracteristici nutriționale și calorice ca și zahărul alb rafinat. Consumându-se oricum în cantități mici, prezența în zahărul de trestie a unui reziduu de melasă (ce conține vitamine și minerale) nu reușește să aducă beneficii considerabile organismului.

Bananele sunt cele mai bogate alimente în potasiu
Mulți sunt convinși de acest lucru. Dar nu este chiar așa. În partea superioară a clasamentului se află spanacul crud, urmat de rucola. Locul trei este ocupat de varza de Bruxelles iar pe patru se clasifică kiwi. Bananele sunt doar pe locul nouă.

Laptele face rău
Se spune adesea că laptele este atât de rău încât poate provoca tumori. Această teză este de asemenea negată. Laptele de vacă, de capră sau de oaie este prezent de mii de ani în mâncarea umană, astfel încât genomul s-a schimbat pentru a permite chiar și în adulți producerea enzimei de descompunere a lactozei.
Ananasul arde grăsimile
Ananasul nu arde grăsimi. Este bromelaina, conținută în tulpina de ananas - pe care nimeni nu o mănâncă - care ajută la digestia proteinelor, dar nu a caloriilor și a grăsimilor.

Grăsimile strict interzise
Eliminarea grăsimilor din dietă este o greșeală întrucât ele reprezintă un element indispensabil pentru corpul nostru. Desigur, nu trebuie să abuzăm și trebuie să reprezinte doar 25-30% din caloriile zilnice. Este de ajuns să luăm grăsimi de calitate, cum ar fi cele din uleiul de măsline extravirgin.

Pentru cultura noastră generală
Coldiretti încheie șirul de fake news cu informații legate de produsele agricole italiene.

Așa aflăm că produsele alimentare vândute în Italia și care provin direct de la producătorul agricol sunt supuse acelorași controale indiferent de piața de destinație. În plus, există garanția prospețimii și a originii naționale a produsului.

Reguli pentru produsele UE
Contrar opiniei populare, nu se aplică aceleași reguli  tuturor produselor alimentare fabricate în Uniunea Europeană. 

sursa:ItalianFOOD.net 
În Italia există reguli de producție mai stricte decât în alte țări. 
De exemplu, este interzis să se producă paste făinoase cu grâu moale, să se utilizeze lapte sărac în brânză, ori să se adauge zahăr în vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trezire

Inaugurazione della strada ferrata Napoli-Portici, 1839  Zilele trecute cãutând o imagine care sã se potriveascã unui text, am dat peste luc...