IMPRESII DE VACANȚĂ : Geronimo Stilton

sursa: Scholastic
În China aveam o amică al cărei fiu era înnebunit după șoarecele ziarist.
Nu îi lipsea niciun număr din colecția de povești, le "devora" cu o pasiune extraordinară. Nu era dificil să alegi un cadou pentru el a cărui lume era compusă din Lego și...Geronimo Stilton.
Neavând copii la vremea aceea, eram relaxată și un pic detașată de problemele și preferințele micuților. Mă limitam să le urmăresc pe mămicile de acolo alergând din librărie în librărie după ultima aventură a simpaticului rozător. Fără să citesc cu atenție coperta vreuneia dintre cărți îmi și imaginam scriitorul american sau englez care inventează pe bandă rulantă povești cu mâncăcioșii mustăcioși de brânză. Asta în timp ce face din ce în ce mai mulți bani. Ei, gândurile tinereții!
Fetița mea l-a descoperit pe Geronimo Stilton în vara aceasta într-o librărie din Italia. De atunci îi devorează aventurile exact ca toți ceilalți copii. Cu nesaț, cu entuziasm, cu pasiune.
Ce pot spune eu ca adult? Firul narativ este simplu dar captivant, titlurile inspirate (Iubirea e ca brânza, Furtul diamantului uriaș), limbajul adecvat vârstei. Plus cuvinte noi de căutat in dicționar.  O rețetă de succes pentru copii și părinți.
sursa: www.raobooks.com

"De când am angajat-o pe noua mea colaboratoare, Pinky Pick, mi s-au
întâmplat o mulțime de lucruri. O dată m-a obligat chiar să-mi petrec
Revelionul la Polul Nord, în derivă pe un aisberg, fără nici o bucățică
de brânză, dansând tangou ore în șir..."

Iar pentru mine o surpriză. 
Autoarea este italiancă și se numește Elisabetta Dami. 

O femeie inteligentă, curioasă, curajoasă. Fiica unui editor din Milano, la numai treisprezece ani începe să citească și să corecteze manuscrisele propuse editurii iar la 19 ani scrie deja primele povești. La 20 de ani își obține brevetul de pilot și parașutist, iar la 24 de ani pleacă în lume pentru ca mai apoi să frecventeze un curs celebru de supraviețuire la Outward Bound din Maine, Statele Unite.
Printre aventurile sale se numără participarea la un raliu în deșertul Sahara și călătoria în Africa pe care o străbate de la nord la sud într-un vehicul off-road. A concurat la maratonul de la New York în 2002 și 2003. A fost adoptată de două triburi native americane. 
De unde vine Geronimo Stilton? Din viața ei enigmatică și aventuroasă, din simțul umorului și pasiunea pentru povești.
Și din altceva:

"Pentru o vreme am lucrat ca voluntar într-un spital și acolo aproape întâmplător, am inventat Geronimo Stilton ... Era momentul în care Patch Adams învăța lumea ceva important: copiii trebuie să râdă pentru a se însănătoși. Așa că am început să inventez povești amuzante în care protagonistul era un șoarece stângaci numit Geronimo Stilton.  Se implica în tot felul de aventuri distractive, pline de evenimente amuzante și răsturnări de situații, povești convingătoare pentru copii."(E.Dami)

Aventurile lui Geronimo Stilton au fost traduse în 48 de limbi și vândute în peste 130 de milioane de exemplare în întreaga lume.
Rămâne o întrebare: 
De unde vine numele personajului?

Știți cumva răspunsul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Colțul...

Îmi plac colțurile. Nu sã stau la ele pe coji de nucã sau sã ascult bârfe.(😉) Ci ca o protecție. Biroul meu micuț l-am pus într-un colț, su...