Despre mine


Mă numesc Mihaela Croitoru și am trăit (și invățat!) o buna parte din existența mea la lumina lumânării.

Motivul ar fi nu că m-am născut cand nu se descoperise încă becul, ci că undeva acolo sus (nu în Cer fiindcă acolo există logică și bun-simț!) un tovarăș își pusese în minte să ne învețe cumpătarea. Așa că aveam câteva ore de curent pe zi, câteva de apă caldă și gaze la minimum (asta dacă nu modificai duzele de la aragaz și te gazai un pic în timp ce te încălzeai la flacăra cuptorului).

Aveam două ore de program la TVR, cu două telejurnale principale care transmiteau știri despre două personalități ale Romaniei, ce-i drept în multiplele lor aspecte: de conducatori iubiți, de părinți ai națiunii, de continuatori ai tradițiilor istorice, de apărători ai valorilor comuniste și de formatori ai omului nou.

A fost o perioadă grea, cu lumini (în suflet) și umbre (cam peste tot).

Dar a fost și o perioadă de rezistență culturală, de profundă libertate interioară. O perioadă a ceaiurilor, a cercurilor literare un pic subversive (că, deh, românul cu curiozitatea sa înnăscută poate deveni și subversiv), a casetelor video piratate. Da, existau si erau copiate la a nu-știu-câta mână după originale aduse din străinătate și introduse in țară pe baza micilor “atenții” date vameșilor, oameni și ei.

Am învățat multă matematică, două limbi străine, am făcut Dreptul, am lucrat timp de zece ani la același birou, mi-am iubit profesia, colegii și serviciul.

La treizeci și șase de ani, mi-am întâlnit iubirea vieții, am închis ușa și am plecat in lumea largă.

O româncă un pic conservatoare și foarte neliniștită în cuplu cu un italian calm si organizat.

În 2006 aventura a început: China, Italia, Vietnam.
3 comentarii:

  1. I truly look forward to reading you!

    RăspundețiȘtergere
  2. I truly look forward to reading you!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant te-ai prezentat draga colega :), adunand laolalta cateva vorbe despre tine si alte cateva - mai multe chiar - despre vremea in care te-ai format, treptat, ca om in lumea asta (vreme la fel si pentru mine, nu?!?!?, atata ca eu regret acea vreme intr-un procent mai mare decat ma bucur ca s-a incheiat). Mi-am facut si eu un blog, daca ai sa vrei sa te uiti, este it-si-altele.blogspot.com. Dar el este majoritar despre IT. Am si eu acolo o sectiune in care ma prezint, insa ma prezint ca IT_ist. Nu ca Monica.

    RăspundețiȘtergere

Colțul...

Îmi plac colțurile. Nu sã stau la ele pe coji de nucã sau sã ascult bârfe.(😉) Ci ca o protecție. Biroul meu micuț l-am pus într-un colț, su...