TERAPIA PRIN CULTURÃ: Guillaume Musso, romancierul preferat al francezilor

SURSA: ALL.RO
Născut în 1974 la Antibes, dezvoltã încã de la o vârstã fragedã pasiunea pentru literatură, consacrându-și timpul cãrților din biblioteca municipală unde lucrează mama sa. Datoritã unui concurs propus de profesorul sãu de francezã, Musso va descoperi fericirea scrisului. Studiile lui, călătoria lungă în Statele Unite, întâlnirile, toate ocaziile oferite de viață îi îmbogățesc imaginația și proiectele sale de roman.
Absolvent al economiei, este numit profesor în est, apoi în sudul Franței.
La 24 de ani, suferă un grav accident de maşină, care îl determină să se opreascã din vârtejul propriei vieți și să reflecteze la sensul vieţii şi posibilitatea ca aceasta sã ia sfârșit pe neașteptate.
Cu stofã și talent de scriitor, pune pe hârtie 80 de pagini dintr-un roman pe care editorii îl vor primi cu entuziasm iar cititorii cu laude și încurajări. Deși publicase în 2001 primul sãu roman, Skidamarink, de-abia cu acesta, Et Après, publicat în 2004, va fi consacrată întâlnirea dintre autor și public. O poveste de dragoste și suspans, însoțitã de supranatural, un roman vândut într-un milion de exemplare în Franța, tradus în 23 de limbi și ecranizat cu John Malkovich și Evangeline Lilly în rolurile principale. Un succes orbitor, meritat și nedezmințit de ceea ce va urma. Cu fiecare roman, Guillaume Musso reușește să creeze aceeași legătură unică cu cititorii săi.

Una dintre cãrțile sale de succes este Central Park, un thriller absolut irezistibil, cu doi protagoniști credibili dar surprinzãtori, cu suspans și multe surprize.
Alice si Gabriel n-au nicio amintire din noaptea care tocmai s-a încheiat. Cu toate acestea, n-o vor putea uita curând... Alice este o polițistã franțuzoaica, iar Gabriel este un pianist de jazz american. Nu se cunosc și nu-și amintesc să se fi întâlnit vreodată. Cei doi se trezesc la 8 dimineata pe o bancă din Central Park, New York, legați cu cătușe unul de altul. Cu o noapte inainte, Alice fusese cu prietenele ei la o petrecere pe Champs-Elysées, iar Gabriel cântase la pian într-un club din Dublin. Alice are cămașa pătată de sânge și din arma ei lipseste un glonţ. 
Central Park s-a vândut în 75.000 de exemplare în primele 3 zile de la lansare și a fost tradus în 19 limbi.

sursa: Wikimedia Commons, Tom Volf.jpg
Discret și modest, admirator al lui Stephen King, Musso știe cum să își poarte cititorii în plimbări întunecate, unde în cele din urmă adevărul izbucnește ca un balon plin de sânge.

Musso este o personalitate a lumii contemporane, mare amator de twitter și care adorã atât de mult coperțile cãrților sale încât și le publicã pe rețelele de socializare. Ca o colecție dragã inimii.
Așa cum face publicul cu romanele sale care reprezintă nu doar evenimente, ci și întâlniri.
Lecturã plăcută!

lista cu cărțile sale pe: www.all.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Colțul...

Îmi plac colțurile. Nu sã stau la ele pe coji de nucã sau sã ascult bârfe.(😉) Ci ca o protecție. Biroul meu micuț l-am pus într-un colț, su...