Adaugi lapte în cafea?


Persoanele care adaugă lapte în cafea nu fac o greșeală, susțin nutriționiștii români.

Lactoza este un zahăr cu efect probiotic. Zahărul clasic este un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză. Zahărul din lapte este tot un dizaharid format din glucoză si galactoză. Fără prezența fructozei, glucidele nu sunt atât de periculoase.

Lactoza are o putere de îndulcire de șase ori mai mică față de zahăr, indice glicemic mic, nu produce secreție de insulină și nu îngrașă.

Deci, hai să punem lapte în cafeluță sau in ceaiul de dimineață și să stăm la taclale. Despre ce vrem noi.
Despre ce simțim, despre ce am citit sau am văzut la televizor, despre ce melodie am fredonat sub duș sau în mașină, despre realitate și vise, dezamăgiri și speranțe, succese și neîmpliniri.

Să o facem ca într-o cafenea virtuală sau ca acasă la...mine.

Să ne relaxăm împreună înainte de a începe o nouă zi, sau la mijlocul ei, ori pe înserate, ca să ne refacem rezerva de optimism si zâmbete.

Contribuția mea în calitate de gazdă va fi legată și de Saigon, vom vorbi despre ceea ce ne unește cu ceilalți sau ne poate, uneori, îndepărta.

Deci, vă aștept cât mai numeroși și entuziaști.
  

4 comentarii:

 1. Buna dimineata , Mihaela! Accept cu mare placere invitatia la o cafea "inteligenta" si iti multumesc. Astept cu nerabdare sa ne deschidem sufletele si sa ne refacem doza de optimism.
  Ultimele zile din an pot fi inceputul unei experiente minunate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună dimineața. Te aștept pe blog si te invit la comentarii ori de câte ori ceva te impresionează sau, pur și simplu, vrei să îți spui o părere. Sper să facem din 2018 un an cu adevărat bun.

   Ștergere
 2. Mulțumesc frumos pentru invitația de a savura in dimineața aceasta (ultima zi lucrătoare din an: URA) o cafea cu tine, invitație pe care am acceptat-o fără ezitare. Ești o persoana speciala căreia ii simt lipsa. Aștept cu nerăbdare să citesc primul capitol. Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu plăcere! În afară de foileton voi avea mesaje (sper zilnice), pagini intitulate "De prin lume", "Terapia prin cultură", "Politica și noi". Așa ca vor fi mai multe subiecte de citit si dezbătut. Te aștept de fiecare dată cu drag.

   Ștergere

Colțul...

Îmi plac colțurile. Nu sã stau la ele pe coji de nucã sau sã ascult bârfe.(😉) Ci ca o protecție. Biroul meu micuț l-am pus într-un colț, su...