luni, 15 ianuarie 2018

Cititul – un hobby sănătos



Cititul este o pasiune cu efecte pozitive asupra sănătății. Indiferent că este vorba de carte tipărită sau versiune electronică de ultimă generație, rezultatul este același.


Se pare că, după aproximativ zece minute de lectură, inima noastră începe să bată mai încet, mușchii se relaxează și stresul scade drastic. Deci, putem spune că cititul este o modalitate bună de a ne relaxa, de a depăși stresul și chiar de a lupta împotriva insomniei fără prea mult efort.
Din punct de vedere psihologic, este dovedit că persoanele care citesc, mai ales un anumit tip de literatură, dezvoltă un nivel de empatie superioară mediei. Sunt în măsură să înțeleagă situațiile, gesturile și trăirile celorlalți, prin urmare au relații sociale armonioase.
Mintea unui cititor este mult mai agilă și mai suplă, menținerea ei antrenată previne patologii precum demența senilă și Alzheimer. Capacitatea de memorizare și de atenție câștigă, de asemenea, din citit.
Un alt beneficiu adus de petrecerea timpului liber în lumea cărților constă în dezvoltarea unui vocabular variat și complex și a unui limbaj bogat și corect.

În cele din urmă s-ar părea că lectura are și un fel de funcție cathartică: conștientizarea faptului că unele întrebări pe care ni le punem au făcut subiect de speculații pentru o lungă perioadă de timp ne ajută să înțelegem ca și alții s-au confruntat cu anumite probleme și au trecut prin evenimente similare celor trăite de noi și, ca atare, suntem capabili să înfruntăm realitatea și să reușim în ceea ce ne propunem.
Deci, iată, un fel de ședință terapeutică cu cei mai mari autori din toate timpurile!!!

Dacă cele de mai sus v-au convins, vă invit să citiți pagina (2) din ciclul “TERAPIA PRIN CULTURĂ”, intitulată Tatiana de Rosnay sau mitul familiei.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...