joi, 11 ianuarie 2018

Artă "sclipitoare"



Celebrități ca Madonna, Jim Morrison, Winnie Harlow și mulți alții nu au fost niciodată mai "sclipitori" ca acum. O artistă canadiană de treizeci si unu de ani, desenează portrete folosind doar...lipici și sclipici.
Cu o diplomă în artă la Universitatea Ryerson din Toronto, Trilli a creat un stil în care se perfecționează de cel puțin zece ani. În ultimii trei ani s-a dedicat portretisticii iar succesul alegerii sale este demonstrat de numărul crescând al celor care o contactează pentru comenzi. Oameni obișnuiți dar și vedete precum Kirk Hammett (Metallica), Drake (rapper și compozitor canadian) și Paris Hilton (nu e nevoie de prezentare, așa-i?).
Trilli dedică fiecărei opere în medie între 15 și 50 de ore, folosind o schiță fidelă unei fotografii de referință pe care o acoperă cu lipici și apoi cu pulbere colorată in diferite nuanțe. Lucrările sale sunt expuse în multe țări printre care Marea Britanie, Japonia, Noua Zeelandă și Australia.
Este un stil modern, cu strălucirea (sau mai bine zis glamour-ul) zilelor noastre iar promovarea operelor este pe măsură, pe Instagram și Facebook.

Tot pe linia modernității se înscrie, cred eu, un artist vietnamez pe nume Le Nguyen Vy. Cunoscut pentru fotografiile sale imprimate pe piatră și frunze, artistul și-a propus un nou obiectiv: imprimarea fotografiei pe scoici. O adevărată provocare întrucât scoicile nu au o suprafață plană și 80% din procesul de imprimare se realizează manual.

















Prin operele sale, artistul demonstrează că totul e posibil. Inclusiv, realizarea tuturor celor 12 semne zodiacale pe scoici.






Iar pentru că într-adevăr nimic nu este imposibil, experimentează de trei luni imprimarea pe cristal. Căci, după cum afirmă acest artist eclectic, cristalul creează efecte de lumină sclipitoare, imaginile parând animate.



2 comentarii:

  1. Putem adauga si artistii Robin Wight, un britanic care realizeaza sculpturi deosebite din sarma de otel inoxidabil si Benjamin Shine care creaza lucrari unice, in principal portrete, folosind un fier de calcat si materialul textil tull.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte mulți, așa este. Interesant este de știut, fără a le judeca arta, dacă realizările lor ne emoționează la fel ca o operă clasică. Sau mai mult? Ce relație avem noi cu ele? Cum ne regăsim în arta lor?

    RăspundețiȘtergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...