miercuri, 10 ianuarie 2018

Contra curentului


Într-un text publicat de ziarul Le Monde este apărată "libertatea de a inoportuna" a bărbaților, ca parte esențială a libertății sexuale. Din grupul care susține ca "violul este o crimă, dar dragostea insistentă sau stângace nu este un delict precum nici galanteria o agresiune macho", fac parte peste o sută de scriitori, cercetători, jurnaliști și actrițe.

Creată de scriitorii Catherine Millet sau Catherine Robbe-Grillet și aprobată de personalități precum Catherine Deneuve, Brigitte Lahaie sau jurnalistul Elisabeth Lévy, această veritabilă tribună se disociază de mișcările născute din afacerea Weinstein, de "revenirea puritanismului" și apariția "unui feminism care ia forma urii față de bărbați și sexualitate".
"Acum suntem suficient de capabili să recunoaștem că impulsul sexual este prin natura lui ofensiv și sălbatic, dar suntem de asemenea suficient de clarvăzători pentru a nu confunda dragostea stângace cu agresiunea sexuală", continuă semnatarii textului.

Vă puteți imagina reacțiile în media.

Într-un twitter, fostul ministru pentru drepturile femeii, Laurence Rossignol, a definit inițiatoarele dezbaterii drept femei inteligente care scriu enormități.
Pe internet luările de poziție s-au intensificat. Mulți au comentat în special un pasaj din scrisoare care invocă dreptul femeii de "a se asigura că salariul ei este egal cu cel al unui bărbat dar de a nu se simți traumatizată de o atingere în metrou, chiar dacă este considerată un delict."
"Ultimul metro al lui Catherine Deneuve a fost în 1980", a comentat mucalit un cititor, referindu-se la filmul lui François Truffaut în care a strălucit celebra actriță.

Voi ce credeți?










3 comentarii:

  1. Viata nu are doar alb si negru ci foarte mult gri...aici incadrandu-se libertatea barbatului de a inoportuna.
    Intotdeauna vor exista grupuri care vor avea o atitudine si o pozitie diferita, cum ar fi sa cadem toti de acord? O utopie. Totusi cred in parerea majoritatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Împărtășesc opinia. Și dacă vrem sa fim corecți cu toate părțile putem vorbi și despre libertatea femeii de a inoportuna. Căci există cazuri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah și încă ceva. Deși scrisoarea este concepută de două scriitoare, semnată de peste o sută de personalități, toți cei care comentează se iau de Catherine Deneuve. Asta înseamnă sa fii iubit?

    RăspundețiȘtergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...