luni, 12 februarie 2018

Alegeri...

DANIELLE STEEL, sursa popsugar.com

Ce ați făcut în week-end?

Ați citit ceva nou, ați recitit cartea preferată, ați pus aspiratorul și ați gătit pentru toată săptămâna, v-ați plimbat în parc, ați mers la cinema sau v-ați uitat la televizor?

Ideea de a vă întreba mi-a venit “umblând” prin Facebook unde am dat de un titlu interesant: “Mămicile citesc“. Am găsit idei variate, soluții la probleme și uneori propuneri pentru timpul liber.

Apoi, m-am gândit la blogul meu și la seria pe care am creat-o, Terapia prin cultură.
M-am gândit la prezentările pe care le fac unor autori și la recenziile anumitor cărți. Unele sunt simple, altele complexe, după cum le-am “interpretat” eu. Unele sunt ușor de descifrat, altele mai greu. Eu vă prezint noutăți sau pur și simplu alte abordări, alte viziuni.
Nu este însă rușinos să nu ne placă un autor renumit, să alegem într-un moment particular al vieții o carte de Danielle Steel (Doamne ferește să menționăm autoarea într-un cerc literar cu pretenții!) în locul vreunui manuscris recomandat de critica de specialitate.
Nu este o rușine să privim cultura ca o TERAPIE și să o adaptăm, atunci când simțim nevoia, propriei noastre personalități.
Concret: nu ne ducem la un film deprimant cu un sfârșit dezastruos dacă suntem necăjiți peste măsură, nu citim o operă sumbră dacă tristeți și supărări ne îneacă sufletul.

Așa că, ideea mea de luni dimineața este să găsim ceea ce ne definește și să trăim acea alegere cu entuziasm.
Să nu ne comparăm cu alții, să nu lăsăm judecata celor din jur să ne demoralizeze, să fim frumoși prin ceea ce avem, prin bunătate, înțelegere și prin gusturile noastre așa cum sunt ele: simple sau simpliste, uneori kitsch, complexe până la complicate.

Să avem clar în minte că toți suntem originali, înțeleși sau nu de ceilalți.

Sau, după cum spunea Chuck Palahniuk (au și scriitorii rostul lor!):
CHUCK PALAHNIUK, credit Allan Amato
“Ești o persoană diferită pentru fiecare om care te cunoaște.”


De acord?














3 comentarii:

  1. Mă bucur. Asta este ideea, să ne simțim bine și importanți. Fiecare dintre noi are o luminiță înăuntru care trebuie doar aprinsă. Cu un cuvânt, cu o idee, cu o mică polemică... Trebuie să mai găsim subiecte pe care să le discutăm atât cât să ne facă să ne simțim cu adevărat bine! O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...