miercuri, 7 februarie 2018

Alluvium...

......este titlul expoziției de grup al cărei vernisaj a avut loc aseară la una dintre galeriile importante din Saigon: Galeria de artă contemporană Quynh.
Termenul geologic a fost ales ca o paralelă între un fenomen natural și procesul creativ.

Proprietara galeriei, o doamnă vietnameză originară din Danang, plecată din țară la vârsta de patru ani și reîntoarsă la maturitate, elegantă și discretă, a creat un spațiu internațional nu numai pentru artă dar și pentru comunicare culturală. A investit într-o construcție pe trei etaje, amplă, cu terase spațioase, în dorința de a încuraja toate formele de exprimare și de a educa noile generații în spiritul diversității, al dialogului, a unei păci mintale și sufletești.
Cu această ocazie am descoperit și eu stilul și culorile unei artiste franceze pe care o descoperisem mai întâi ca mămică a unei colege de clasă a fetiței mele.
Am fost plăcut surprinsă și vă las să vă bucurați de două exponate ale ei, iar dacă aveți drum prin Saigon, galeriile de artă sunt o idee foarte bună.
Istoria culturală a Vietnamului este strâns legată de Franța și sensibilitățile ei.


"Desenul mi se pare o expresie a schimbului între imagini, gânduri și limbaje ale unor lumi reale sau imaginare. Totul prin însușirea trăirilor, a estetismului unor exprimări artistice specifice Asiei, a preciziei aproape științifice a desenului și a fascinației cernelii cu fluxul ei imprevizibil.
Impulsul ghidează apoi mâna care dezvăluie spontan forma, apoi din formă, subiectul ei. Liniile negre pe hârtie desenează numeroase contururi, manifestarea lor fiind delimitată de incertitudinea cernelei și puterea de intuiție. Astfel, este dezvăluită o lume paradoxală, în care forme fără greutate sunt întrerupte de linii răsucite și noduroase. " (Nadege David) 

Artiști care expun: Nadege David, Do Thanh Lang, Ha Manh Thang, Hoang Duong Cam, Hoang Nam Viet, Le Hoang Bich Phuong, Sandrine Llouquet, Nguyen Huy An, Nguyen Manh Hung, Nguyen Quang Huy, Trong Gia Nguyen

Titlul expoziției: Alluvium

Perioada: 6 Februarie – 24 Martie, 2018

Locul: Galeria Quynh, 118 Nguyen Van Thu, Dakao, D1
         - Ho Chi Minh City - 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A schimba, schimbare

De câteva sãptãmâni toate discuțiile par a duce într-un singur punct sau, mai bine zis, sunt axate pe un singur aspect: lucruri care se întâ...