vineri, 16 martie 2018

Fructul stea sau carambola

Minunea aceasta zemoasă am descoperit-o în China. Fructul ușor gălbui avea un gust aspru, dar răcoritor. Chinezii erau atât de obișnuiți cu el încât îl foloseau și la ornarea platourilor de desert.
Ce mă fascina era modul în care îl decojau cu cuțitele acelea tip iatagan, păstrându-i forma stelară.
Să vedeți ce minune era cu ananasul! Îl tăiau într-o formă circulară, îl puneau pe băț într-un borcan cu apă și sare și îl vindeau pe stradă cum se vinde la noi, pe caniculă, înghețata.


Cam așa

Dar să revin la fructul nostru.
Cantonezii (chinezii din sudul țării)  iubesc în general gustul dulce și, prin urmare, nu se omoară cu steluța, cerând mereu după prânz pepene, ananas și roșioare. Asta este tradiția și așa făceau cam toate restaurantele. Propuneau o combinație de fructe și legume în care steaua avea în mare parte rol ornamental.
Iar dacă îi întrebai ce vitamine conține, îți răspundeau amuzați că acolo e totul apă.
L-am regăsit acum în Vietnam și de data aceasta am avut curiozitatea să caut informații despre proprietățile sale. Deh, mai bătrână și mai înțeleaptă!
Vă invit să citiți un material scurt și la obiect pe https://diversificare.ro/alimente/2014/01/carambola-fructul-stea-care-previne-racelile/

Și dacă vă convinge și nu e exagerat de scump, cumpărați-l din supermarket. Dar când e cald afară, că dacă tot vă strepezește un pic dinții, măcar să vă răcorească.


Lectură plăcută!

Week-end frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gata

Cine nu-i gata îl iau cu lopata , încheiam când eram mici numãrãtoarea la de-a v-ați ascunselea.  Așa e și cu viața. Ești, nu ești gata, te ...