vineri, 18 mai 2018

Echivalentul aurului

"Tot ce îţi trebuie este iubirea.
Dar puţină ciocolată din când în când nu strică."
(Charles M. Schulz, desenator de desene animate)

La Institutul francez din Hochiminh, Idecaf, a fost organizată o conferință despre ciocolată.
O franțuzoaică elegantă a vorbit despre istoria fabuloasă a ciocolatei, de la începuturile ei în America centrală și până la transformările ulterioare:


Menier care a inventat tableta de ciocolată,
Van Houten care a purificat ciocolata și a transformat-o în pudră degresată (ceea ce a fãcut-o transportabilă),Cadbury care a găsit formula ideală a ciocolatei de băut.

S-a vorbit despre timpurile prezente în care Nestle a cumpărat aproape tot și în care doi francezi entuziaști produc în Vietnam una dintre celei mai bune ciocolate amare din lume: Marou.Numele produsului este o combinație a numelor lor, Vincent Mourou și Sam Maruta (ultimul, cu origini japoneze dar născut și crescut în Franța).
The New York Times a publicat în 2016 un articol despre ei și despre cea mai bună ciocolată artizanală.

Vietnamezii e drept au alte preferințe, le place gustul dulceag dar ciocolata Marou, produsă pe tipic franțuzesc, își cucerește adepți nu numai în țara de origine a ingredientelor sale, dar și peste hotare.
Unul dintre sponsorii conferinței a fost, evident, producatorul Marou și, la sfârșit, participanții s-au delectat cu prăjituri realizate cu ingredientele furnizate de sponsor.

Dar știți către ce s-a orientat entuziasmul tinerilor (și mai puțin tinerilor) vietnamezi? Întrebare întrebătoare...

Către Ferrero Rocher, denumit de distinsa noastră franțuzoaică drept echivalentul aurului.
Da, primul loc în lume este deținut de grupul Ferrero, companie italiană, producător de tradiție și renumit pentru: Raffaello, Bueno, Mon Cheri, Pocket Coffee, Kinder. 
Și pentru mai ce?

Pentru Nutella, bineînțeles. 

Cu toate atacurile pe care le suportă din partea concurenței care uneori recurge la argumente nefondate, Ferrero rămâne prima în lume. 
Mândrie italiană!Pentru că am vorbit un pic despre Italia, vă propun o pagină de week-end. Terapia prin cultură: Simbolul Romei.

Lectură plăcută și sper ca surpriza mea să vă emoționeze...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Colțul...

Îmi plac colțurile. Nu sã stau la ele pe coji de nucã sau sã ascult bârfe.(😉) Ci ca o protecție. Biroul meu micuț l-am pus într-un colț, su...