vineri, 8 iunie 2018

Atlasul frumuseții


"Mă văd ca o femeie foarte normală, cu suișuri și coborâșuri. Muncesc din greu pentru visul meu și, din întâmplare, acest vis este foarte apreciat de mass-media. Dar există milioane de femei în lume care muncesc chiar mai mult și poate, din afară, activitățile lor nu par atât de spectaculoase. Sper că voi avea șansa de a le fotografia pe unele dintre ele și de a le captura frumusețea interioară și cea exterioară, demonstrând tuturor că sunt speciale."

Fotografa Mihaela Noroc a străbătut peste 50 de țări în 4 ani, capturând imagini uluitoare ale femeilor din întreaga lume, cu scopul de a arăta diferitele forme de frumusețe.

Cu un tată pictor, fotografa româncă și-a trăit copilăria printre culori. La 16 ani și-a cumpărat un aparat de fotografiat mai vechi, dar nu a găsit curajul de a ieși pe stradă și a le face poze necunoscuților. Prin urmare, primele modele au fost mama și sora. Poate tocmai acesta a fost norocul ei. S-a perfecționat în arta portretului fotografic, a învățat să imortalizeze femeile cu naturalețe și detașare.
Iar noaptea, când toți dormeau, baia se transforma în camera obscură unde developa pozele până spre dimineață.
Mai târziu a urmat cursuri de artă fotografică, fără prea multă susținere din partea profesorilor. Erau anii erei digitale când toată lumea cumpăra aparate foto, iar Mihaela s-a gândit atunci că nu era nevoie de încă un artist mediocru, așa că a renunțat la pasiunea ei.
A început să lucreze ca să câștige mai mult și să își contureze viitorul. Fără a se simți cu adevărat împlinită. 
Cu rucsacul în spate a descoperit, însă, diversitatea planetei, contrastele si nuanțele ei. În 2013, o excursie în Etiopia a schimbat totul. Acolo, în mijlocul unui mozaic de culturi, a luat formă proiectul său, intitulat Atlasul frumuseții ("The Atlas of Beauty"). Mihaela a renunțat la viața obișnuită din București și și-a investit economiile în călătorii și fotografie.
Atlasul frumuseții a devenit rapid un succes în întreaga lume.
Mihaela Noroc a rămas un om obișnuit care adoră să exploreze frumusețea, uneori nevăzută, a oamenilor din jurul nostru.
Puteți să o cunoașteți mai bine și să îi admirați fotografiile și poveștile din spatele lor pe site-ul http://theatlasofbeauty.com/.

La sfârșit de săptămână vă invit să ne "clătim" ochii cu o selecție de imagini din opera fotografei noastre renumite, o femeie mereu tânără. De ce mereu tânără?
Pentru că...



...cei care își păstrează capacitatea de a vedea frumusețea, nu vor îmbătrâni niciodată. - Franz Kafka

























"Trăim doar pentru a descoperi frumosul. Restul e un fel de așteptare". 
- Khalil Gibran (scriitor și poet libanez, 1883-1931)

















4 comentarii:

Gusturile nu se discutã

  (lat.) despre gusturi nu se discută – Adagiu scolastic. S-a răspândit ca o justificare a libertății de a avea preferințe personale în dome...