duminică, 2 decembrie 2018

Murmur, șoapte, amintiri

MÚRMUR, murmure, s. n. 1. Succesiune de sunete (slab și monoton articulate), de cuvinte rostite încet și neclar; zgomot confuz de voci; rumoare, murmuială. ♦ P. anal. Zgomot surd și continuu produs de un motor sau de o mașină în acțiune; zumzet, bâzâit. ♦ Exprimare a unei nemulțumiri, a unei dezaprobări prin cuvinte rostite cu jumătate de glas; protest înfundat al unei mulțimi; cârteală, murmurare. 2. Zgomot ușor, prelung și monoton produs de o apă curgătoare, de frunzișul mișcat de vânt etc. – Din lat. murmur, fr. murmure.  (sursa: dexonline.ro)

Vă invit să cunoașteți un brand românesc. Stați liniștiți, nu am început să fac reclamă la nimic. Este doar un punct de plecare pentru povestirea mea.

Sursa: Viva.ro
Este vorba despre MURMUR, un brand creat în 2011 de designerul Andreea Badala. 

Un brand care a crescut vertiginos, într-un timp relativ scurt și cu investiții minime. Discreție, bun-simț, eleganță, bun-gust și multă muncă. Acestea ar fi calitățile designerului, traduse mai apoi în creațiile sale. 
Și în numele ales: Murmur. Un nume suav care înglobează senzualitate, delicatețe și, în același timp, forță.

Andreea Badala
"În plus, are o sonoritate frumoasă și are aceeași semnificație în română, engleză și franceză, ceea ce ne-a ajutat foarte mult." 
Andreea Badala îmbracă multe personalități dar nu se laudă decât în măsura în care piesele sale vestimentare sunt vizibile pentru ceilalți iar publicitatea vine în mod firesc. 
Așa cum a făcut cu Madonna la Premiile Grammy din 2014. Cântăreața americană a purtat un corset Murmur, foarte greu de realizat, dar nu și-a descheiat sacoul pe scenă. Andreea a decis să nu declare nimic cu privire la piesa de vestimentație pentru că nu avea niciun sens. 
Dacă vreți să o cunoașteți mai bine, să vă delectați la o cafeluță cu poveștile și cu emoțiile ei, vă invit să o ascultați în emisiunea Andreei Esca, cu un simplu click aici.

Cuvântul murmur ne duce cu gândul la șoapta inimii, dar și la frunzișul pădurii atinse de vânt, la clipocitul unui râu de munte. Sunete care ne-au marcat copilăria, adolescența, pe care le purtăm cu noi oriunde ne-am duce.
Dar care sunt sunetele care descriu locurile în care trăim? Acum, în prezent.
Haideți sa facem un exercițiu de memorie recentă și... afectivă. Să lăsăm deoparte claxoanele și alarmele, sirenele pompierilor, ambulanțelor sau poliției. Să ne gândim unde trăim și ce sunet ne vine in minte când pronunțăm numele locului respectiv, ce ne deșteaptă un sentiment legat doar de acel loc, o imagine, o senzație. Orice.

Încep eu.

Când spun Saigon....



aud cuburile de gheață lovind pereții unui pahar de sticlă 




vocea înregistrată, aspră și monotonă, care însoțește deplasarea pe bicicletă a vânzătorilor ambulanți. 

Voi?

O săptămână frumoasă și, ca să vă meargă bine o piesă simpatică ca și interpreta ei. Așa, de cartier. Click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...