luni, 1 ianuarie 2018

Tradiție și Nou




În Vietnam ca în majoritatea țărilor asiatice este sărbătorit Anul Nou Lunar. Denumit Tet Nguyen Dan sau, mai simplu, Tet, reprezintă celebrarea primăverii și a anului care începe cu ea.
Familiile se reunesc, stau la taifas, gătesc împreună, tinerii ies la distracții.
Anul acesta Tet se va sărbători pe 16 februarie și, cel puțin trei zile, Vietnamul va fi în sărbătoare.

Dar asta nu înseamnă că restul sărbătorilor îi lasă indiferenți pe vietnamezi. Veseli din fire, sociabili, curioși peste măsură, amatori de mâncăruri bune (vă voi povesti mai multe în paginile dedicate Vietnamului), iubitori de tradiții și doritori de nou, vietnamezii serbează și Noul An occidental.

În Ho Chi Minh (Saigon), oraș plin de viață, în care totul crește pe verticală și în timp scurt, localnicii, fie că se îmbracă în roșu ori aleg să rămână la ținuta comodă cu care sunt obișnuiți (clima e tropicală!), se întâlnesc plini de entuziasm cu prietenii lor străini în restaurante cu meniu occidental.
Și, apoi, pe motociclete, către zonele orașului din care pot fi văzute cel mai bine focurile de artificii de la miezul nopții. 
Deci :
















3 comentarii:

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...