duminică, 31 decembrie 2017

La Multi Ani!



În cultura chineză cifra 8 (Ba) se pronunță la fel cu <Fa> care înseamnă bogăție și noroc. Popularitatea lui 8 s-a văzut foarte bine la Jocurile Olimpice din Beijing când spectacolul a început la ora 8 din ziua a 8-a a lunii a 8-a a anului 2008.

În cultura noastră cifra 8 este considerată simbol al infinitului și se vorbește des despre neprevăzut sau despre un caracter mai greu de înțeles daca ne referim la persoane născute într-o zi de opt.

Eu aleg, însă, sa merg pe varianta chinezească. În șase ani cât am locuit la Guangzhou (Canton) am învățat ca poporul acela micuț și mult vede mereu partea pozitivă a lucrurilor sau, cum îmi spunea o prietenă de pe acele meleaguri, nu există semne bune și semne rele. Toate au rostul lor, fac parte din natură și se completează una pe cealaltă.

Deci, ne așteaptă 2018!

Vă doresc un an minunat, cu sănătate și multe succese.

Și nu uitați că succesele depind în mare parte de noi. Căci, așa cum spune înțeleptul chinez, "perlele nu se află pe malul oceanului; dacă vrei una, trebuie să te scufunzi după ea "


Un comentariu:

  1. Mi-a placut ca "nu exista semne bune si semne rele", toate au rostul lor, fac parte din natura si se completeaza una pe cealalta. Il voi retine!

    RăspundețiȘtergere

Trezire

Inaugurazione della strada ferrata Napoli-Portici, 1839  Zilele trecute cãutând o imagine care sã se potriveascã unui text, am dat peste luc...