joi, 15 februarie 2018

Despre imagini…

Aseară m-am gândit să “hoinăresc“ un pic pe internet ca să mai aflu noutăți.
Nu a trebuit să pierd prea mult timp că "noutatea" s-a ivit pe prima pagină din msn.it. Era un articol despre țările preferate de pensionarii occidentali pentru a duce un trai decent și liniștit. Articolul nu avea în sine nimic supărător, dacă nu ar fi fost imaginile pentru poziția 5 din clasamentul destinațiilor și, anume, România:


Vă regăsiți ACUM în ele? Vă spun ceva?
În acel moment m-am întrebat dacă este rea-voință, prostie sau lene ? Iei ce nimerești de pe net, îi pui titlu și definești o țară.
Lipscani-ul din poză este de pe vremuri, acum centrul istoric este în felul lui o bijuterie. Ce să mai zic de poza cu plaja! Pare făcută de un naufragiat care mai speră într-o salvare miraculoasă.
Dacă un ziarist face așa pentru România, un stat european la o aruncătură de băț de alte state europene, oare cum procedeaza când scrie despre China, Vietnam sau Argentina? Mai poți avea încredere în profesionalismul său?
Deci, ca să o iau înainte altor cucuvele (folosesc comparația obișnuită deși nu ar merita căci sunt păsări sensibile!) vă pun eu aici niște poze frumoase cu copăceii norocoși pentru Anul Nou (TET) care sosește ..MÂINE!



Acum că m-am “descărcat“



vă invit la o cafeluță vietnameză….








Și apoi mergem fiecare în treaba lui.
foto: Nguyen Cong Hung
O zi frumoasă!

2 comentarii:

  1. Ai in mare parte dreptate dar inca sunt multe de facut in Romania! Imi plac copaceii norocosi si mi-ai starnit curiozitatea cu cafeluta vietnameza! Se prepara cu lapte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cu lapte. O sa fac o pagina speciala pentru ea. In plus, Vietnamul este al doilea producator mondial de cafea si 90% din productia sa merge la export.

      Ștergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...