luni, 19 februarie 2018

E doar o chestiune de energie...

Există în fizică Principiul acțiunii și reacțiunii sau Legea a treia a mecanicii (a lui Newton), care spune:
“Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (forța de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar.

Cum îl aplicăm în viață?
Simplu, zic eu. Tot ce noi punem în lume se întoarce, toată energia pe care o dăruim profesiei, familiei, relațiilor interpersonale, se întoarce în același mod.

Mai este, însă, un aspect.
Dacă te uiți pe fereastră ce vezi ? Doi copaci, o stradă îngustă și prost luminată, câteva flori, eventual o ghenă de gunoi.
Orice ai vedea acum, știi că dincolo de asta este altceva. Dacă ieși din casă, dacă te îndepărtezi un pic, copacii și florile se înmulțesc, strada se lărgește și soarele o luminează. Gunoiul dispare.
Fiecare dintre noi are rezervat ceva ce nu poate vedea ori percepe într-un anumit moment, ceva ce noi numim destin, o schimbare legată, cumva, și de deplasare, de evoluție.
De multe ori este de ajuns să ne punem în mișcare propria energie și să avansăm, mai încet sau mai rapid, după puterile noastre. Fiecare este răspunzător de alegerile din viață iar sufletul este motorul.

Căci, așa cum spune Paulo Coelho: “Când ai picioarele obosite, du-te înainte cu inima. “


Un început de săptămână bun!

2 comentarii:

  1. Mihaela draga, postarea ta mi-a mers chiar la.. suflet, o sa regasesc acolo energia sa... avansez :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur. Energia creează energie și uite că, împreună, putem înainta. O zi bună tare!

      Ștergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...