miercuri, 7 martie 2018

Să fim iubite


"Uitați-vă numai la Sărutul lui Brâncuși să vedeți că îmbrățișarea este însăși poezia."
(Nichita Stănescu)

Sărut, îmbrățișare, poezie. Toate, într-o singură frază a unui mare poet al nostru.
Aceasta este iubirea.

8 Martie ne duce cu gândul la femeile din viața noastră: mame, fiice, bunici, prietene, colege de școală sau de servici, profesoare, directoare, șefe.
Vedem în ele curaj și frică, forță și fragilitate, modern și clasic, spirit aventurier și conservatorism.
Femeile sunt un amalgam de contraste nu pentru că ar fi prin natura lor complicate, ci pentru că sunt niște luptătoare. Și un adevărat luptător trebuie să știe cu exactitate când să avanseze și când să se retragă, când să se apere și când să atace.
Femeile, uneori, dezamăgesc. Da, pentru că sunt curajoase. Nu poți trăi curajos fără să dezamăgești pe cineva. Dar, de cele mai multe ori, nu este ceva dramatic pentru că cei care țin cu adevărat la o femeie și o susțin în drumul ei nu se vor simți în niciun fel trădați.
Femeile sunt vulnerabile. Da, pentru că susțin adevărul indiferent de consecințe. Iar în iubire, își deschid sufletul și îl lasă pe celălalt să îl "vadă".

Tuturor acestor femei, ale zilelor noastre și ale zilelor trecute, le mulțumesc pentru exemplul dat. Și fiindcă avem mereu nevoie de o infuzie de curaj și înțelepciune, vă invit să citiți interviul unei PROFESOARE, un formator de conștiințe:

Închei micul meu mesaj de 8 Martie cu o urare pentru bărbați: Să fiți mereu mândri de femeile din viața voastră și să nu vă fie niciodată rușine să le demonstrați iubirea.
Când cei lipsiți de imaginație vă vor considera prea romantici, prea deschiși către “dulcegării” de fete, gândiți-vă la ce a spus nu un scriitor, nu un poet, nu un actor, ci un fizician, un mare om de știință:

„Orice bărbat care poate conduce în siguranță mașina în timp ce sărută o fată frumoasă, pur și simplu nu acordă sărutului atenția pe care acesta o merită." 
(Albert Einstein)

2 comentarii:

  1. Minunat articol, de suflet. La mulți ani cu ziua Femeii, să ai parte doar de bucurii și inspirație!

    RăspundețiȘtergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...