luni, 18 iunie 2018

Mâine în loc de astăzi...


sursa:britannica.com
"A trăi înseamnă a reacționa și, mai ales, a străluci. Pasivitatea este o stare inertă. Nu merită să trăieşti dacă anticipezi moartea prin apatie."
Henri-Frédéric Amiel (filosof, poet și critic elvețian, 1821-1881) 



Suntem obișnuiți să ne trăim viața în anticipație, hotărând ca la un moment dat, când va fi timp, să fim  fericiți.
sursa: Disqus
Chiar atunci când afirmăm sus și tare că fericirea este făcută din mici momente de satisfacție și mărunte  bucurii, păstrăm oricum niște "rezerve". Ne trece repede starea de euforie și ne convingem că după bifarea unui anume obiectiv vom fi fericiți. După ce găsim un loc de muncă stabil, după ce ne căsătorim (sau divorțăm), după ce ne cumpărăm o casă, când copiii vor fi mari și independenți, când vom ieși la pensie și vom avea ceva mai mult timp pentru noi și pasiunile noastre.
sursa: Pinterest
"Și mâine este o zi", spunea Scarlett O'Hara în Pe aripile vântului. Pentru ea era speranța în rezolvarea unei probleme, pentru noi de multe ori este o scuză pentru apatia de azi.
Fericirea începe când te predai un pic vieții, când te lași purtat de ea. Nu înseamnă să ne schimbăm speranțele, obiectivele, dorințele, visele. Nu înseamnă să ne schimbăm viața, ci perspectiva ei, unghiul din care o privim.
sursa: Pinterest
Prezentul are întodeauna un avantaj față de alte momente: NE APARȚINE. Oportunitățile trecute sunt oricum pierdute, iar ocaziile viitoare nu au sosit încă. Istoria noastră personală se scrie exact ca și cea a întregii omeniri. În fiecare zi. Cu ceea ce facem sau nu.
Să fim șoferii propriei vieți, să nu ne limităm la a rămâne pasivi, așezați comod pe unul dintre locurile pasagerilor. Să nu îi lăsăm pe alții să ne poarte pe drumul vieții, dar nici să nu ne conducem mașina ca pe un bolid. Să învățăm din mers să schimbăm vitezele, să știm exact când să ne oprim pentru un picnic cu cei dragi sau cu cei abia cunoscuți, când să o parcăm pentru o plimbare în parc.Mâine, cu siguranță, va fi mai bine. A gândi pozitiv face parte din legea evoluției, a progresului. Doar să facem în așa fel încât ziua de mâine să nu devină ACUM o alternativă a celei de astăzi.
Astăzi să ne pregătim un mic dejun bun, să ne facem patul, să aerisim camera, să ieșim din casă zâmbind. Să salutăm primii, să fim respectuoși indiferent de context. 
Să strălucim cu lumina proprie!

"Păstrează tocurile, capul și standardele înalte."
(Coco Chanel, 1883-1971)





Un început de săptămână frumos și un click pe:

Cu drag, McL.




Un comentariu:

  1. Asa este, trebuie sa traim acum. Tot ce vrem sa facem sa nu amanam. Oare de ce ne este asa de greu?

    RăspundețiȘtergere

Trezire

Inaugurazione della strada ferrata Napoli-Portici, 1839  Zilele trecute cãutând o imagine care sã se potriveascã unui text, am dat peste luc...