luni, 18 noiembrie 2019

Sã atingi inimi...

artist Dimitra Milan
V-ați întrebat vreodată ce simte un artist atunci când mii de oameni îi citesc opera, când lumea îi fredonează refrenele sau vizitatorii unei expoziții rămân uimiți în fața picturilor sale?
Este conștient de forța pe care o are asupra celorlalți, de succesul la public, sau trece mai departe fără să țină seama de nimic?
Arta sa e o formã de comunicare voită sau mai mult un mod de exorcizare a propriilor temeri, de psihanaliză a propriei personalități?
Paul Auster Interview
Mi-am pus asemenea întrebãri ori de câte ori am vãzut interviurile unor scriitori de-a dreptul uimiți de complimentele celor care îi intervievau, artiști care zâmbeau aproape rușinați de succesul lor.
Mă refer la cei care nu disimulează timiditatea și care îți dau senzația că trăiesc într-o lume a lor, mozaic de povești pasionale și conflicte mocnite.
Portrait of an Artist (Pool with Two Figures), 1972.© David Hockney
Pentru ei realitatea noastră cu agresivitatea ei inutilă rămâne undeva în spatele unei uși închise.
O realitate pe care, totuși, reușesc să o descrie atât de bine, uneori cu un realism deconcertant iar, alteori, într-o rimă subtilă cu iz dulce-amărui. Precum viața noastră cea de toate zilele....
Îmbrățișare, Klimt
Iar noi vibrăm la unison, împărtășim emoțiile artiștilor noștri preferați, ne răscolim sufletele în căutarea unor răspunsuri.

Vă doresc în această lună de toamnă indecisă să vă regăsiți în povești, să simțiți pasiuni de roman, să vă oglindiți în vieți mai mult sau mai puțin inventate.

Să "atingeți" inimi și să vă lăsați sufletele răvășite...     (click aici)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...