vineri, 22 octombrie 2021

TERAPIA PRIN FILM: Fetele din calendar

 

"Calendar Girls" este  o comedie inspirată de o poveste reală. 

În fiecare lună, gospodinele trecute de prima tinereţe dintr-un orăşel din Yorkshire se întâlnesc la filiala locală a Institutului Femeilor, care organizează activităţi de bun-gust, destul de interesante, de cele mai multe ori plictisitoare. Când soţul prietenei ei Annie se îmbolnăveşte de leucemie, Chris Harper, cea mai modernă şi mai îndrăzneaţă din grup, propune ca Institutul să strângă fonduri pentru achiziţionarea unei canapele noi la spitalul din orăşelul lor. Ideea lui Chris stârneşte iniţial indignarea doamnelor respectabile: un calendar în care 12 dintre ele să pozeze nud în timp ce udă florile, croşetează sau fac gem. Până la urmă, experienţa şedinţei foto se dovedeşte amuzantă şi chiar eliberatoare pentru timidele gospodine. Şi, spre surprinderea tuturor și mai ales a protagonistelor, calendarul devine un succes fulminant pe plan mondial, iar cele 12 doamne sunt chemate la Hollywood pentru interviuri şi conferinţe de presă. Dar, odată cu succesul, intervin şi schimbări radicale în vieţile lor, care pun la încercare prietenia dintre Chris şi Annie.

Filmul a fost realizat în 2003 (cum zboară timpul!!!), este în regia lui Nigel Cole și îi are protagoniști pe extraordinarii actori englezi 
Helen Mirren, Julie Walters, Ciaran Hinds, Philip Glenister, Penelope Wilton. 



O poveste frumoasă, cu accente de umor englezesc. Spun accente, pentru că nu se depășește o anumită limită, nu se iau în joacă sentimente, dureri ascunse sau nostalgii.

Este un mix de iubire, acceptare și speranță.

Un film care prin mesajul său îndeamnă la înțelegere și compasiune dar nu în mod pasiv ci cu bucuria trării cu adevărat a unor prietenii sau relații, activ, cu inspirație și umor.  Mereu și la orice vărstă.

Un film recomandat, zic eu, și în pandemie.
O terapie prin film, prin frumos, prin veselie. 
O evadare din cotidian care poate umple bateriile creierului și poate relaxa inima.
Mie mi-a făcut bine!
Vi-l recomand.

Iar dacă vă place și vouă Helen Mirren, atunci ați nimerit bine. Este spumoasă!  


(pentru vizionarea filmului online click: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...