sâmbătă, 13 ianuarie 2018

O lume minunată

Am cunoscut o femeie inteligentă și frumoasă. O ingineră cu talent în tehnică și limbi străine și cu mult, mult umor. Fascinată de modul în care se mișcă, cum râde și vorbește sau cum își atenționează cei trei băieți, foarte bine educați de altfel, să stea cuminți la masă, mă întrebam deunăzi cum mi-aș descrie amica în puține cuvinte.
Și am găsit. O femeie solară.
Are ceva din soarele care ne încălzește trupurile și ne luminează sufletele, un pic din culorile curcubeului și foarte mult din eleganța unei feline. 
Provine dintr-o altă cultură, are o experiență de viață diferită de a mea, gusturi și idei originale.
În discuțiile noastre am descoperit, însă, că avem aceleași visuri pentru copiii noștri, că ne iubim la fel părinții și ne-au întristat cam aceleași lucruri pe drumul vieții.
Vă doresc din inimă să cunoașteți alți oameni, să apreciați nuanțele, să găsiți mereu ceea ce ne unește cu ceilalți și nu ceea ce ne desparte.

Un sfârșit de săptămână frumos!


Iar pentru că se încheie o altă săptămână, vă propun să ascultați o piesă unică pe https://www.youtube.com/watch?v=BlDgQOd3p-0
și să citiți din ciclul DE PRIN LUME, al treilea episod despre Vietnam.
Un simbol al feminității vietnameze: “ào dài “.
Lectură plăcută!

Un comentariu:

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...