luni, 26 februarie 2018

După...

Bună dimineața.

A trecut și Dragobetele cu cafeluța în doi...


A fost o zi frumoasă?

La Saigon, da. Deși tot anul este o temperatură constantă (cam 36 grade), parcă de acum începe căldura. Probabil de vină este umezeala.
Orașul se repopulează încetul cu încetul, vietnamezii se întorc de prin provincie unde au petrecut Anul nou cu cei dragi. Sunt obosiți, au muncit, au ajutat acasă la curățenie, au gătit.
Copăceii de bun augur sunt duși cine știe unde, geamurile de la bloc și vitrinele de magazine sunt spălate de picturile norocoase, scenele și expozițiile de flori se demontează.
Un lucru bun este că oricum, în Asia, totul este colorat și nu ai senzația că sărbătoarea a luat sfârșit și revii la gri.

Imagini ca aceasta


nu lasă loc depresiei post festin.

Așa că vă invit, de departe fizic dar cu inima aproape, să începem săptămâna cu dreptul.

Și ca să vă meargă la suflet, accesați linkul de mai jos pentru ceva cu adevărat deosebit. O săptămână frumoasă și să fim iubiți în fiecare zi! 


2 comentarii:

  1. Imi place mult faptul ca in Asia totul este colorat si nu se schimba dupa sarbatori! Nu stiu daca folosirea culorilor provine din traditie sau reprezinta "lupta" lor constienta cu propriul psihic sau chiar asa simt ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o tradiție legată de roșu, culoarea care a învins dragonul cel rău. Ceea ce am văzut (și am simțit), în special în China, este pozitivitatea pe care o emană prin surâs. Ei râd când le place ceva dar și când nu le place sau nu înțeleg. Automat, un asemenea comportament anihilează o undă negativă, un rău pe care ți-l faci în primul rând ție.

      Ștergere

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...