miercuri, 28 martie 2018

Ce ne place?



Eu una știu ce îmi place și am tot spus-o. Și aici și pe rețelele de socializare.


Îmi place cafeaua. 
sursa: Pinterest

De fapt chiar blogul îl consider un fel de cafenea virtuală unde ne întâlnim pentru discuții pe orice temă (sau aproape orice!).


sursa shutterstock
Băută cu măsura, cafeaua se pare că ne face bine. Sunt studii care vorbesc despre cafea cum că ar conține polifenoli, antioxidanți naturali care luptă împotriva radicalilor liberi, protejând inima de posibile boli cardiovasculare.
Conform Universității Harvard, cafeaua ar reduce riscul diabetului de tip II.
Fără exagerări, cafeaua ajută la scăderea în greutate și în controlul tulburărilor cognitive (reduce riscurile cauzate de boli precum Alzheimer).
Este un excelent laxativ, un motor pentru colon.
Mă opresc. Probabil că doctorii știu mult mai bine.

Mie îmi place mirosul care se răspândește în toată casa fie că o prepari la filtru american, cu cafetiera italiană sau în ibric.
Îmi place să adaug lapte, să iasă cremoasă exact cât trebuie, dulce cu măsură și caldă cât să mângâie gâtul precum catifeaua.

Și pentru că mă aflu într-un loc în care cafeaua este o adevărată instituție, un mit ce se reînnoiește în fiecare zi și dă culoare și parfum străzilor aglomerate cu oameni, scutere, mașini și tejghele pe roți, vă propun o nouă pagină din ciclul de


Lectură plăcută! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...