vineri, 14 februarie 2020

Sfântul Valentin pentru cei singuri

Astăzi este Sfântul Valentin. Da, cel cu inimioarele, cu îngerașii, cu baloanele. Dar și cel cu polemicile de tot felul (patriotice legate de Dragobete sau moralizatoare tip: "Iubirea se demonstrează tot anul, nu doar într-o zi").
Nu mai repet ce am scris odată și anume că Sfântul Valentin nu este o sărbătoare  păgână și nu a fost inventată de americani (cel mult comercializată de ei!). Povestea acestei zile este legată de un oraș italian și un sfânt ocrotitor al îndrăgostiților. Dacă vă interesează o puteți citi tot pe blogul meu, dând un simplu click aici.

Nouă oamenilor ne place să ne simțim iubiți. Indiferent cât de duri ne prezentăm sau cât ne prefacem de bine, acolo adânc în sufletele noastre există o colecție întreagă de balonașe roșii și pupături zaharoase. Și asta, haideți să recunoaștem, nu o putem simți și avea cu aceeași intensitate tot anul. Într-o zi da, dar tot anul balonașe parcă nu merge...
sursa foto 123RF.com
Așa că acest Sfânt Valentin ne leagă de lumea care iubește și ne conectează la borna pozitivă a bateriei noastre. Este o zi care exaltă frumusețea vieții, pacea, dragostea și armonia.

Și așa ar trebui să fie pentru toți. 
sursa Evening Standard

Chiar și pentru cei singuri.
Cum adică? 
Simplu. 

Când nu avem concretul, alegem spiritul. 
Spiritul acestei sărbători. Iubirea nu doar în ce primești, ci și în ce dăruiești. 
Cu alte cuvinte, dacă astăzi nu vei avea cutia cu bomboane sau florile dorite, dăruiește-le unei prietene. 

Așa a făcut o amică de-a mea. Singură de ziua iubirii a cumpărat un buchet de garoafe roșii pe care le-a oferit prietenei ei cele mai bune, o fostă colegă de universitate proaspăt divorțată și cu un copil de crescut.
În realitate, amica mea cumpărase bomboane fondante și un buchet de flori, dar fiindcă zahărul a fost dintotdeauna slăbiciunea sa, a dăruit doar florile și a păstrat pentru ea bomboanele. 
Concluzia? Cele două prietene s-au simțit iubite într-o zi plină de fluturași și inimioare și au serbat în felul lor Sfântul Valentin.
Acesta, cred eu, este spiritul unei adevărate Sărbători a Iubirii.


"Dacă ai un singur surâs în tine, dăruiește-l oamenilor pe care îi iubești."

(Maya Angelou)
Să fie cu noroc pentru cei singuri iar la anul... nu se știe!Buon San Valentino! 

Pentru coloana sonoră:

1. ceva un pic vintage (click aici )
2. preferatul meu (click aici)

Pentru cei care au citit și au comentat pe Facebook postările mele motivaționale, inaugurez o altă rubrică, separat, o Pagină de Dezvoltare Personală. Se numește Strategia Fericirii.
Voi cauta subiecte interesante, ilustrate de specialiști și dezvoltate și prin prisma propriei experiențe. Un alt subiect de dezbătut la cafeluță, cu pozitivitate și umor, fără încrâncenări și teoreme.
Daca vă place, vă aștept la discuții. Unde? Unde altundeva decât direct la rubrica cu pricina?
Haideți să sărim un pic din oala de ciorbă plină cu zarzavaturi de pe Facebook și de prin alte rețele de socializare.

Acolo punem ce ne place, aici discutăm cu ceaiul aburind în fața tastaturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A schimba, schimbare

De câteva sãptãmâni toate discuțiile par a duce într-un singur punct sau, mai bine zis, sunt axate pe un singur aspect: lucruri care se întâ...