vineri, 22 iunie 2018

Caleidoscop

sursa: villasong.com
Astăzi la Hochiminh cald si umezeală. 

Toată lumea nervoasă. 
Până și localnicii care ar trebui să fie obișnuiți cu asemenea climă.

Am observat însă că și ei o suportă greu, chiar dacă știu cum să se îmbrace, beau tot timpul apă și sucuri de fructe (dar si cafea cu gheață!), dispar la umbră când soarele arde tot ce nimerește.

Sunt sigură că va veni și ploaia, pe neașteptate, iar ei vor deveni mult mai simpatici. Chiar dacă atunci când plouă este o aiureală generală. 

Motoretele, de obicei,  se opresc ciorchine sub poduri și străzi suspendate, blocând trecerea mașinilor.

Câte un vânzător ambulant de gustări calde (gen clătite sau omletă cu legume) își împinge taraba pe roți prin mijlocul traficului, udat din cap până în picioare de basculantele care trec cu viteză prin bălțile formate instantaneu.
Privind valurile de apă care te inundă într-o nanosecundă, marea de scutere care te iau cu asalt din toate direcțiile (inclusiv pe contrasens si pe trotuare) iar, mai apoi, soarele care dă strălucire aranjamentelor florale si piramidelor de pungi cu pesti ornamentali din spatele motocicletelor, mi-a venit în cap cuvântul caleidoscop.
Vă mai aduceți aminte? 
Sursa: Itsy Bitsy
Era un mic cilindru opac în interiorul căruia se găseau mai multe oglinzi dispuse astfel încât mici piese viu colorate, aflate la capătul opus celui prin care se privea, să formeze prin rotirea cilindrului diferite imagini simetrice.
Cred că se găsește și acum în magazinele de jucării sau online.
Cert este că dacă te uitai prea mult prin cilindru te dureau ochii. 

Vă las să vă delectați cu câteva imagini din această lume și vă propun o coloană sonoră pe măsură!https://www.youtube.com/watch?v=ZqjhmdRgXMw

Vă doresc un week-end caleidoscopic! Fără dureri de cap și amețeli...




sursa:dreamstime.com


Un comentariu:

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...