luni, 24 septembrie 2018

Lecție de iubire...

Du Yuanfa, 28 de ani, din Shandong (China), se căsătorește cu Zhou Yu'ai în vârstă de 20 de ani. Încrezători în viață, își fac promisiuni de iubire veșnică și planuri de viitor. La numai cinci luni de la căsătorie, tânără soție este lovită de o boală misterioasă și își pierde controlul corpului. 
Du, care la vremea aceea lucra într-o mină de cărbune din Tai'an, primește un mesaj scurt de la familie: "Soția ta a căzut la pat" .
Vine într-un suflet acasă și o găsește pe Zhou întinsă pe pat, fără a putea să se miște, să țină un obiect în mână, să se hrănească.
Hotărât să își vindece soția, Du o pune într-un scaun cu rotile și o duce din spital în spital pentru consultații. Părerea specialiștilor este unanimă: Zhou nu va putea avea copii și va rămâne la pat pentru restul vieții.
Părerea prietenilor și a cunoștințelor este și ea unanimă: Du ar trebui să anuleze căsătoria și să își refacă viața.
Dar el alege altfel. Îi spune tinerei soții: "Nu îți face griji. Voi fi cu tine pentru totdeauna".

Și au trecut 56 de ani.
Iar Du încă se mai gândește să își vindece soția. Când aude de vreo rețetă, urcă în munți să adune plantele, prepară ceaiul și îl gustă mereu înainte ca să fie sigur că nu conține ceva otrăvitor.
Lecție de iubire...

Wang Xiaomin, 57 de ani, își duce soția peste tot. De cinci ani femeia suferă de ALS (scleroza laterală amiotrofică), o boală teribilă care se caracterizează prin reducerea progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului și măduvei spinării, denumite neuroni motori.  ALS este o boala progresivă, invalidantă, fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale devin din ce în ce mai dificile cu timpul.
În cinci ani de boală cuplul a vizitat multe locuri încântătoare din China printre care :

Sursa: Tibet Discovery


Palatul Potala în Tibet, 







Hoh Xil în provincia Qinghai, 




Parcul național Huangshan, sudul provinciei Anhui,  Patrimoniu mondial Unesco. 

"Lumea asta e atât de mare și vreau să i-o arăt și ei ca, atunci când o va părăsi, să nu aibă niciun regret".
O altă lecție de iubire...

Pentru suflet, dublu click aicihttps://www.youtube.com/watch?v=-B5gAczFJps

O săptămână plină de iubire!


2 comentarii:

Context...

Am început sã învãț italiana la opt ani, în clasa a doua a unei școli normale de cartier.  Am început cu muzicã, poezii, mici piese de teatr...